• Svenska
  • English
  • Dansk
  • Deutsch

Her er vejledningen

Forberedelse til montering eller flytning af lagerautomat

Hvis du står over for en demontering, montering eller flytning af en lagerautomat, kan det være svært at vide, hvor du skal starte. Der skal træffes beslutninger, og der skal forberedes – men det behøver ikke at være så kompliceret. I denne guide giver vi dig vores tips om, hvor du skal starte, og hvordan du bedst forbereder dig.

Hvem kan udføre montering eller demontering?

Du kan altid henvende dig til producenten for at få denne type service, men der er også mange andre operatører, der arbejder med demontering og montering af industrimaskiner. Nogle gange kan producenten ikke tilpasse sig din tidsplan, og det er også tilrådeligt at sammenligne forskellige tilbud. Send os gerne en forespørgsel, så giver vi dig også et tilbud.

Hvad koster det?

Demontering, montering eller flytning er et arbejde, der normalt kræver 2 montører og 2-3 dages arbejde pr. lagerautomat, og som normalt koster et sted mellem 30.000 – 45.000 DKK pr. lagerautomat. Prisen bestemmes hovedsagelig af lagerautomatens specifikationer og tilgængelighed i lokalerne.

Hvad skal forberedes?

Uanset om en lagerautomat skal flyttes ind eller ud, skal der foretages forberedelser, som vil gøre dit og installatørernes arbejde lettere. Nedenfor er nogle almindelige eksempler.

Tjek ejendommen

Skal du foretage ændringer i ejendommen for at få lagerautomaten ind eller ud? Følgende kontroller kan være nyttige:

Er der pallereoler, brandsikring, sprinkleranlæg eller loftsbjælker, der forhindrer montering? 

Er der plads til at opbevare lagerautomaten før eller efter montering? 

Er gulvet på installationsstedet stærkt, plant og rent?

Tal med en elektriker

Hvis der skal installeres en automatisk lagerautomat, skal det tilsluttes af en kvalificeret elektriker, hvor det normalt drejer sig om levering af strøm til monteringsfladen.

Emballagemateriale

Ved demontering forventes det normalt, at man selv sørger for emballagematerialet til den demonterede lagerautomat. En lagerautomat kræver normalt ca. 25 EU-paller, men hvis du har en forstærket lang palle, kan 10-15 paller være tilstrækkeligt. Ud over pallerne er det en god idé at have bånd til strapping og eventuelt enkle mellemlægsplader til rådighed. Hvis det ikke er muligt at fremskaffe emballagematerialet, kan det tilbydes af installatøren som en ekstra service.

Truck og sakselift

Lastning og aflæsning fra/til lastbilen kræver en gaffeltruck eller en højløfter, som forventes at være på stedet. Monteringsarbejdet kræver også en sakselift, der er tilpasset højden af monteringen. Hvis det ikke er muligt at skaffe hverken en truck eller en sakselift, kan installatøren tilbyde dette som en ekstra service.

Bare rolig

Der er hjælp at hente!

Med ovenstående forberedelser er du klar til en eventuel montering – når du først påbegynder arbejdet, går det som regel ganske glat. Hvis du føler, at du har brug for mere støtte, står vi altid til rådighed – du er altid velkommen til at kontakte os!

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil