• Svenska
  • English
  • Dansk
  • Deutsch

Lagerautomat eller paternoster?

Lagerautomater fås i en række udformninger, men de mest almindelige varianter er lagerautomat (også kaldet VLM maskiner) og paternoster (undertiden kaldet paternostereol). Når det kommer til opbevaring på en lille overflade, er begge muligheder glimrende, men der er stadig betydelige forskelle mellem maskinerne. Nedenfor kan du læse mere om forskellene, samt få nogle tips om, hvornår en lodret lagerautomat eller et paternoster er bedst egnet.

Hvad er forskellen?

Den største forskel mellem lagerautomat og paternoster ligger i konstruktionen af drivlinen. En lagerautomat har to sektioner med flere hylder, hvor en kran i midten af lagerautomaten henter hylderne til en eller flere opsamlingsåbninger.  Et paternoster er som et bånd (karrusel), hvor alle hylder er forbundet, og hvor hele båndet bevæger sig i samme retning, når en hylde skal vises i betjeningsåbningen på lagerautomaten. Ordet Paternoster kommer fra “Vor Fader” – “Pater Noster” og rosenkransen, man bruger, når man beder sine bønner.

 

Fordele ved lagerautomaten

En lagerautomat kan under visse omstændigheder opbevare produkter med højere vægt samt med større variation i højde og bredde. Ved kun at løfte en hylde ad gangen (og ikke dreje et bånd, hvor vægten af alle emnerne ligger), kan en lagerautomat håndtere tungere produkter.

En lagerautomat kan normalt bygges med større dimensioner, dv..s. højere, bredere og dybere. Med andre ord kan man forvandle gulvplads til en lagerautomat, der kan rumme virkelig mange artikler. Dette er muligt på grund af konstruktionens evne til at håndtere vægt.

Softwaren tilsluttet en lagerautomat giver lidt flere muligheder, når det kommer til komprimering af hylder, samt frekvens af belægning af de respektive hylder. Nogle af producenterne har i deres maskiner en automatisk højdeaflæsning i åbningen, dette gør det muligt for lagerautomaten at komprimere hylderne effektivt. Dette er nok den største fordel i forhold til opfyldning. De maskintyper, der ikke har dette, plejer på købstidspunktet at indstille 3-5 højdevarianter, som skal bruges.

 

Her finder du vores lagerautomat til salg.

Fordelene ved paternoster

Sammenlignet med lagerautomat har paternoster især følgende fordele: 

Paternoster er en god mulighed, hvis du har mange og små produkter af samme størrelse. I dette tilfælde kan du drage fordel af paternosters evne til at få plads til mange og små lagerpladser på hvert niveau.

Paternoster kan købes i mindre modeller og med en mindre dybde, et paternoster kan således være en god løsning, hvis du vil have en lagerautomat, men ikke har ubegrænset plads på dit lager, lagerrum eller fabrik. 

Konstruktionen i en paternoster er ofte lidt enklere sammenlignet med andre lagermaskiner, så paternoster-værker har ofte en lavere pris og en enklere vedligeholdelse.

 

Her finder du vores paternoster til salg.

Miljø

Brugte lagerautomater
- Bedre for miljøet

En velholdt paternoster eller lagerautomat kan fungere uden problemer i 20, 30 eller 40 år. Mange virksomheder er uvidende om muligheden for at sælge deres brugte lagerautomater og sender ofte velfungerende maskiner til skrot. Til produktionen af 1 ton ny metalplade udledes næsten 2 tons kuldioxid .

Ved at købe brugte lagerautomater, sparer du både penge og gør miljøet en stor tjeneste! Vi hjælper dig gerne med at sælge dine lagerautomater eller paternoster-. Vi kan også tilbyde brugte lagerautomater i god stand og til en god pris. Kontakt os via nedenstående formular, eller ring til os!

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil