• Svenska
  • Norsk Bokmål
  • English
  • Dansk
  • Deutsch
  • Suomi

Almindelige spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål om Paternoster

Paternosterhar en udformning, hvor hylderne kører på et transportbånd som en lodret karrusel. Drevet/karrusellen bevæger sig op eller ned for at præsentere hylderne i paternosters åbning.

En paternoster er konstrueret således, at hylderne kører på et transportbånd som en karrusel - hylderne kører rundt i maskinens skakt og præsenteres derefter i åbningen. I stedet har en lagerautomat en elevator, der bevæger sig i midten af lagerautomatern, hvor hylderne findes på for- og bagsiden. Elevatoren henter hylder inde i maskinens konstruktion og præsenterer dem derefter i plukkeåbningen.

Hvis du kun har 1 lagermaskine, og du ikke ønsker at integrere den med et overheadlagersystem/virksomhedssystem, er et paternoster meget velegnet. Hvis du skal købe flere lagermaskiner og leder efter en effektiv plukkesløsning, så spørg os - paternoster kan også være velegnede til det. Se de paternoster vi har til salg her.

Ca. 8-10 m2 gulvareal. Et paternoster kan typisk spare op til 70-80 % af kvadratmeterne i forhold til hylder.

Paternoster er typisk fra 3,5 - 4 meter og opefter. En paternoster er sjældent højere end 10-12 meter.

Ofte stillede spørgsmål om lagerautomat

En lagerautomat er konstrueret med en elevator/kran i midten med hylder foran og bag elevatoren/kranen. Elevatoren/kranen bevæger sig op og ned ad en skakt i midten og henter hylder til lagerautomaterns plukkeåbning.

I modsætning til lagerautomatern har paternoster en konstruktion, hvor hylderne køres på et transportbånd som en karrusel - hylderne går rundt om maskinens aksel og præsenteres derefter i åbningen.

En lagerautomat er en glimrende mulighed, hvis du har mange forskellige genstande i vidt forskellige størrelser og ønsker at spare plads. Hylderne kan tilpasses til forskellige lasthøjder, enten manuelt eller automatisk. Lagerautomater kan også være en meget effektiv plukkeløsning, hvis du køber 3 eller flere. Hvis du ønsker at have 2 åbninger på en lagerautomat, er lagerautomater den bedste mulighed, 2 åbninger er ikke tilgængelige på paternoster.

Ca. 7 - 15 m2 gulvareal. En lagerautomat kan typisk spare op til 70-80 % af kvadratmeterne i forhold til hylder.

Lagerautomater er normalt fra 4-5 meter og højst omkring 20 meter. Verdens højeste lagerautomat er ca. 40 meter høj.

Mindste belastningskapacitet for en lagerautomat er normalt 200 kg pr. hylde. Normalt kan hylderne bære 300 - 400 kg. Hylderne kan højst bære op til 1.000 kg.

Ofte stillede spørgsmål om kapacitet og ydeevne

Hvis du har 3+ lagerautomater og en god plukkestrategi, kan du opnå over 200+ pluk pr. time ved hjælp af lagerautomater.

I en lagerautomat af normal størrelse og hvis du har små emner, kan du forvente at få plads til 1.000 - 2.000 enkelte emner. Antallet af emner afhænger helt af emnernes størrelse.

Antallet af lagerpladser, som du kan få fra en lagerautomat, afhænger af emnernes størrelse. Hvis du opbevarer små emner, kan du forvente at få plads til 1.000 - 2.000 enkelte opbevaringspladser i en lagerautomat.

Økonomi og finansiering

En ny lagerautomat koster normalt fra 500 000 SEK og opefter.

En brugt lagerautomat koster typisk mellem 150 000 og 350 000 SEK afhængigt af stand og konfiguration.

Ja, en brugt lagerautomat kan normalt leases på samme vilkår som en ny. Normalt leases en lagerautomat i 3-5 år, og der betales derefter en lille restværdi for at beholde lagerautomatern, efter leasingperioden er udløbet.

Du kan eje en lagerautomat uden driftsomkostninger. Vi anbefaler altid en vedligeholdelseskontrakt for at holde liften i god stand, og i så fald er de løbende omkostninger ca. 500-1 000 SEK om måneden pr. lift.

Normalt betales 30 % ved bestilling, 60 % ved levering og derefter 10 % efter installation.

Demontering, flytning og montering

Ja, Relevator bruger altid producenternes ressourcer eller relevante fagfolk til denne type service.

Alle producenter har deres egne installationsteams eller certificerede partnere, som udfører installation og demontering. Der findes også nogle uafhængige operatører, som er gode til at håndtere lagerautomater.

Før en installation sender Relevator altid en tjekliste med passende forberedelser, og der sendes altid en tekniker ud for at sikre installationsstedet. Når først en installation starter, tager det ca. 2-4 dage pr. lagerautomat at færdiggøre en installation.

Ja, flytninger kan udføres af producenterne eller af relevante fagfolk. Det er forbundet med omkostninger og kræver en vis planlægning, men det er fuldt ud muligt.

Ja, ved skrotning er prisen for demontering ofte lidt lavere end for normal demontering. Selv om du vil skrotte lagerautomatern, kan det stadig være værd at hyre professionelle, da demontering kan indebære risiko for sammenbrud og skader, hvis man mangler erfaring.

Demontering koster normalt mellem 35.000 og 50.000 SEK, installation mellem 40.000 og 50.000 SEK, og hvis du køber en flytning, der omfatter både demontering og installation, koster det normalt mellem 75.000 og 100.000 SEK. Derudover kan der være behov for særligt pakkemateriale og en sakselift til arbejdet.

Nogle lagermaskiner kan flyttes med hjul, hvis de befinder sig i samme lokaler, og gulvet er plant og har en god bæreevne. Flytning af en lagerautomat mellem to forskellige lokaler kræver demontering.

Miljø

Brugte lagerautomater
- Bedre for miljøet

En velholdt paternoster eller lagerautomat kan fungere uden problemer i 20, 30 eller 40 år. Mange virksomheder er uvidende om muligheden for at sælge deres brugte lagerautomater og sender ofte velfungerende maskiner til skrot. Til produktionen af 1 ton ny metalplade udledes næsten 2 tons kuldioxid .

Ved at købe brugte lagerautomater, sparer du både penge og gør miljøet en stor tjeneste! Vi hjælper dig gerne med at sælge dine lagerautomater eller paternoster-. Vi kan også tilbyde brugte lagerautomater i god stand og til en god pris. Kontakt os via nedenstående formular, eller ring til os!

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil