• Svenska
  • Norsk Bokmål
  • English
  • Dansk
  • Deutsch
  • Suomi

Indretning og kasser til lagerautomater

Et paternoster eller en lagerautomat har som regel tomme kasser uden opdeling. Kasser, skillevægge eller andre specialdesignede løsninger bruges derfor til at skabe rum eller opbevaringspladser på skufferne. Indretning til lagerautomater er ikke kun en nem måde at skabe rum/opbevaringsrum, med den rette indretning kan du også generere både bedre ergonomi og fyldeniveau. I denne guide finder du nogle tips og tanker fra os vedrørende indretning til dit paternoster og lagerautomat.

Indretning for lagerautomat

Alle lagerautomat har som udgangspunkt helt rene skuffer, når de sælges brugt eller fra fabrikken. I tilfælde med kasser, der er meget brede, og som skal tåle meget, kan der nogle gange være stabiliseringslister henover hylderne, men ellers er de rene. Nedenfor lister vi nogle af de mest almindelige indretningsmuligheder sammen med fordele og ulemper ved hver løsning.

Bølgepap-kasser

Exempel på wellpap-inredning för hissautomater

En mulighed, som næsten alle leverandører af lagerautomater tilbyder, er at købe kasser i bølgepap. Bølgepapkasser fås i en række foruddefinerede størrelser, og de færdige løsninger, der findes, er som regel nok til at dække dit behov. Skulle du have behov for helt tilpassede mål, kan de bestilles, men til en højere pris.

+ Lavpris.
+ Kan tilpasses til emnerne.

Snavs sætter sig fast (ikke godt med olieholdige/fedtede genstande).
Ikke fleksibel, bestilte mål på kasserne gælder.

Eksisterende plastkasser

Går du fra at bruge hyldereoler til at købe en lagerautomat, er det meget sandsynligt, at du allerede har eksisterende plastkasser, du kan bruge. Selvfølgelig en simpel løsning, men det er ikke sikkert den er den bedste. 

+ Ingen omkostninger.
+ Let at flytte med artiklerne.

Kasserne er normalt ikke tilpasset skufferne (lav fyldningsgrad).
Kasserne er ikke altid tilpasset artiklerne (lav fyldningsgrad).

Exempel befintlige skuffer vs. sumobox

Sumobox

Exempel sumobox kasser at inredte lagerautomater

Sumobox er et datterselskab af Kardex Remstar og er den eneste kendte producent, der har skabt kasser specielt til lagerautomat. Sumobox er et fleksibelt og modulært plastinteriør til lagerautomat. 

+ Skræddersyet som standard til lagerautomat.
+ Kan hæves og sænkes med moduler.
+ Let vægt.
+ Fleksible skillevægge, der kan flyttes ved skiftende behov.

Høj omkostning.
Kan kun købes nyt til Kardex lagerautomat.
Det tager lidt tid at samle.

Metal indretning

Förvaring-av-brickor-i-Shuttle

En mulighed, som de fleste leverandører af lagerautomater tilbyder, er at købe specialfremstillede og fleksible metalreoler. Konstruktionen af denne type interiør gør det normalt muligt at flytte rummene for at få fleksibilitet i rumstørrelserne.

+ Meget holdbar.
+ Fleksibel.
+ ESD sikker.
+ Snavs klæber ikke.

Høj omkostning.
Ikke fleksibel i højden.
Relativt tung.

Tape

Faktisk kan tape bruges, og bruges, til at opdele skuffer i rum og opbevaringsrum. Det kan især være nyttigt, hvis du skal opbevare hele kasser / voluminøse varer i din lagerautomat og ikke har brug for ret mange opbevaringspladser pr. hylde.

+ Lavpris.
+ Interiøret optager ikke plads.

Forhindrer ikke gods i at bevæge sig.
Uklar opdeling.

ESD indretning

Nogle produkter skal opbevares i såkaldt ESD-sikre områder. ESD står for Electro Static Discharge og betyder, at materialet er følsomt over for statisk elektricitet, der kan opstå under friktion af forskellige materialer. For at håndtere dette findes der derfor ESD-sikrede løsninger, noget som de fleste leverandører af hyldeindretning kender og tilbyder. Har du brug for ESD-sikre kasser eller opbevaringsløsninger, kan du kigge efter:

Sumobox kasser i ESD-udformning.

Filterkasser. 

Plastkæber i ESD-design. 

Metal indretning.

Indretning til paternoster

Til paternoster er der et lidt større udvalg af standardkasser og producenter – meget fordi løsninger tilpasset hyldereoler fungerer glimrende i paternoster. Det vigtigste du skal huske på, når du kigger på kasser til dit paternoster, er at få mest muligt ud af dybden på hylden. Standarddybder for paternoster er 400 mm, 500 mm og 600 mm. Hvilke kasser og hvordan du bruger dem, kan have meget stor betydning for udfyldningsgraden i dit paternoster.

Hvis du skal købe kasser til dit paternoster, er følgende leverandører almindelige:

Arca kasser

Stemo

Perstorp

AJ produkter

Exempel indretning för paternosterHøj fyldningsgrad i forhold til lav fyldningsgrad pga forkert indretning.

Läs fler guider inom samma kategori
Miljø

Brugte lagerautomater
- Bedre for miljøet

En velholdt paternoster eller lagerautomat kan fungere uden problemer i 20, 30 eller 40 år. Mange virksomheder er uvidende om muligheden for at sælge deres brugte lagerautomater og sender ofte velfungerende maskiner til skrot. Til produktionen af 1 ton ny metalplade udledes næsten 2 tons kuldioxid .

Ved at købe brugte lagerautomater, sparer du både penge og gør miljøet en stor tjeneste! Vi hjælper dig gerne med at sælge dine lagerautomater eller paternoster-. Vi kan også tilbyde brugte lagerautomater i god stand og til en god pris. Kontakt os via nedenstående formular, eller ring til os!

Begagnad lagerautomation - för en bättre miljöpåverkan
Relevator miljöbil